Alles over LinkedIn

LinkedIn wordt net als Facebook, Instagram en vele andere kanalen gezien als een social media platform. Het verschil tussen Facebook, Instagram en LinkedIn is dat LinkedIn gericht is op professionals en Facebook en Instagram is dat niet. Op LinkedIn is het mogelijk om jouw professionele portfolio te delen. Ook is het mogelijk om erg makkelijk te netwerken. Je zou kunnen netwerken met andere professionals. Verder kun je jezelf ook online zichtbaar maken. Op deze manier kunnen anderen zien dat je bijvoorbeeld opzoek bent naar een bepaalde opdracht of naar een bepaalde baan. Verder kun je als bedrijf LinkedIn marketing uitbesteden. Het LinkedIn marketing uitbesteden is niet verplicht.

Wat is LinkedIn?

LinkedIn is eigenlijk een site voor professionals om te kunnen netwerken. Over heel de wereld in LinkedIn dan ook bekend om het professionele netwerken. Aan de hand van LinkedIn kunnen professionals over heel de wereld bij elkaar gebracht worden. Op deze manier zouden ze succesvoller en productiever kunnen worden. Je kunt namelijk netwerken met allerlei professionals uit elke branche. Ook kun je jezelf of anderen helpen bij het vinden van een baan, freelance werk, klanten, maar ook potentiële partners. Op een LinkedIn profiel zou je je CV kunnen plaatsen. Dit kan door andere gebruikers gezien worden. Op deze manier kunnen potentiële klanten, partners en werkgevers jou benaderen.

Voordelen van LinkedIn

LinkedIn kent vele verschillende voordelen. Zo kun je aan de hand van een LinkedIn-account makkelijk jouw netwerk zien en beheren. Je kunt je netwerk ook op een makkelijke wijze op de hoogte houden van jouw professionele activiteiten. Verder kun je oude collega’s en studiegenoten snel en eenvoudig terugvinden op LinkedIn. LinkedIn kan ook gebruikt worden om vacatures te vinden. Op deze manier kun je ook makkelijker in contact komen met het bedrijf of met de organisatie. Je kunt via LinkedIn contact leggen met bijvoorbeeld de contactpersoon van de vacature.