PECM: precision electro chemical machining

Maak kennis met PECM: precision electro chemical machining. We leggen je graag uit wat voor techniek dit is, want het is een nieuwe en daarmee ook innovatieve bewerkingstechniek. Je kunt hiermee producten erg nauwkeurig bewerken. En dat is absoluut nodig als je aan de wensen en de eisen van jouw klanten wilt kunnen voldoen. Ben jij op zoek naar een nieuwe en innovatieve manier om extreem nauwkeurig en op de juiste wijze allerlei producten te kunnen bewerken met PECM? De nieuwe bewerkingstechniek wordt hieronder uitgelegd.

PECM: maak kennis met de nieuwe mogelijkheden als het gaat om extreme precisie

PECM is nauwkeurig, zeer geavanceerd en innovatief. Ter Hoek wil deze methode dan ook graag aan jou introduceren. Je kunt producten namelijk op deze manier met een nauwkeurigheid van wel 0,002 mm(!) bewerken. Wist je dat dit mede mogelijk is door de elektrische spanning? Maar waar zorgt deze elektrische spanning dan precies voor? Juist, deze zorgt ervoor dat verschillende materiaalsoorten op een gecontroleerde wijze worden opgelost. Dat oplossen gebeurt in elektrolyt, deze laatste geleidt de elektrische stroom. Als je kiest voor deze PECM techniek, dan kies je voor een uiterst geschikte manier om veel elektrisch geleide materialen aan te pakken. Nog meer kenmerken en voordelen:

  • Tijdens het PECM proces komt er geen warmte vrij
  • Er wordt daardoor geen mechanische belasting uitgeoefend op het materiaal
  • En er wordt ook geen thermische belasting uitgeoefend
  • PECM is geschikt voor materiaal dat geen microscheurtjes in het eindresultaat mag laten zien.

Wist je dat door de extreem nauwkeurige kenmerken van PECM de hele lage ruwheidswaarde mogelijk is? Dit kan wel 0,03 Ra zijn. Je kunt denken aan verschillende industrieën waar dit relevant is, zo kan het relevant zijn voor in onder andere de medische industrie. Want daar moet je immers materialen schoonmaken die erg glad zijn. Op deze manier zorg je er dan ook voor dat je nauwkeurig werkt. Je wilt toch niet dat er vuil achterblijft? Maak gebruik van PECM, zodat je een gesloten structuur creëert, waardoor medicijnresten nooit meer kunnen achterblijven.

Direct aan de slag? Bezoek de website!

Op de website kun je via een video bekijken hoe PECM werkt. Mocht het nog niet helemaal duidelijk zijn geworden in onze blog, is dat altijd handig als aanvulling. Maar lees ook de artikelen op de website en deze blog, zo heb je altijd een zo volledig mogelijk beeld van deze informatie. 

Precision elektro chemical machining, is een nieuwe en ook innovatieve bewerkingstechniek. Je kunt er – zoals je hebt gelezen – op extreem nauwkeurige manier producten mee bewerken. Het is een feit dat je met andere methoden soms kostbare delen van materiaal wegsnijdt. Dat hoeft niet langer meer zo te zijn als je kiest voor PECM. Ben jij overtuigd en wil je direct aan de slag met deze zeer geavanceerde bewerkingstechniek? Dan kun jij direct aan de slag of jij kunt je eerst nog verder verdiepen via terhoek.com.”>www.terhoek.com. Want dat zij weten waar ze het over hebben, dat staat vast! Vragen, opmerkingen of suggesties? Laat het gerust aan een van ons weten. Wij horen graag van je!