Praktische adviezen voor het werken met een factuurprogramma

Factuurprogramma

Als zelfstandige professional is het belangrijk om een zorgvuldige administratie bij te houden. Het maken van kwitanties is daar een belangrijk onderdeel van. In een tijd waarin veel administratie digitaal wordt verwerkt, kan het handig zijn om een factuurprogramma te gebruiken om deze kwitanties te maken. Maar waar dien je op te letten bij het kiezen van een dergelijk programma? In deze blog geven we je vijf tips om het meeste uit je factuurprogramma te halen bij het maken van kwitanties.

Kies een factuurprogramma dat makkelijk te gebruiken is

Een factuurprogramma kan soms wat lastig lijken, zeker als je niet gewend bent om met dit soort software te werken. Kies daarom een programma dat makkelijk te gebruiken is en waarbij je snel kunt vinden wat je nodig hebt. Let bijvoorbeeld op of je makkelijk nieuwe facturen en kwitanties kunt maken, of er duidelijke zoekfuncties aanwezig zijn en of het programma overzichtelijke rapportages kan genereren.

Maak gebruik van templates

Om tijd te besparen bij het maken van kwitanties kun je gebruikmaken van templates. In de meeste factuurprogramma's zijn deze al voor je aangemaakt. Zorg dat je deze templates aanpast aan jouw eigen huisstijl, zodat je kwitanties er professioneel uitzien en aansluiten bij jouw bedrijf. Als je veel dezelfde soort kwitanties maakt, kun je ook je eigen templates maken, die je snel kunt hergebruiken.

Kies voor ‘cloud-based’ software

Software die online toegankelijk is, biedt veel voordelen. Zo kun je vanaf elke locatie bij je gegevens en ben je niet gebonden aan een bepaalde computer. Bovendien worden je gegevens veilig opgeslagen in de cloud. Dit is een belangrijk voordeel in geval van bijvoorbeeld een computercrash, brand of diefstal. Kies dus bij voorkeur voor een factuurprogramma dat ‘cloud-based’ is.

Maak gebruik van de mogelijkheid om kwitanties te scannen

In sommige factuurprogramma's kun je kwitanties scannen. Dit biedt veel voordelen. Zo hoef je niet langer handmatig gegevens over te nemen en loop je dus minder kans op fouten. Een kwitantie scannen gaat snel en makkelijk, zodat je je sneller op je echte werk kunt richten.

Kijk goed naar de prijs-kwaliteitverhouding

Er bestaan veel verschillende factuurprogramma's, in verschillende prijsklassen. Kijk goed naar wat je nodig hebt en welk programma daarbij past. Sommige programma's bieden meer mogelijkheden dan andere, maar zijn daarbij ook duurder. Bekijk daarom goed welke functies je echt nodig hebt en wat je bereid bent om daarvoor te betalen.

Samenvatting

Als zzp'er is het belangrijk om een betrouwbare administratie te hebben. Het maken van kwitanties is daarbij belangrijk. Kies daarom een factuurprogramma dat makkelijk te gebruiken is, maak gebruik van templates, kies voor ‘cloud-based’ software, maak gebruik van de mogelijkheid om kwitanties te scannen en kijk goed naar de prijs-kwaliteitverhouding. Op deze manier maak je het maken van kwitanties makkelijker, sneller en efficiënter, zodat jij je kunt focussen op waar je echt goed in bent: ondernemen.

Bron: rompslomp.nl

factuurprogramma