Volle kracht vooruit met AGV Voertuigen

AGV 2

Regelmatig komen er, vooral vanuit de VS, horrorverhalen binnen over de werkomstandigheden binnen de magazijnen van grote bedrijven. Orderpickers lopen zich dagenlang de blaren op de voeten, krijgen weinig tijd voor pauzes en worden ook nog wel eens slecht betaald. Dit systeem zorgt voor veel arbeidsuitval, ziektemeldingen en menselijke fouten. Het spreekt voor zich dat een goede ondernemer dit niet voor zijn personeel en zijn bedrijf wil, en dus op zoek gaat naar andere, betere oplossingen.Het gebruik van een AGV Systeem biedt vele voordelen ten opzichte van een meer ouderwetse, handmatige benadering. Het kan zich uitbetalen om te investeren in een AVG systeem.

Geen geleiders meer nodig

Een AGV is een Automated Guided Vehicle, of in het Nederlands een Automatisch Geleid Voertuig. Eigenlijk zijn AGV´s een soort robots of computers op wielen: ze rijden zelfstandig rond en doen de taak waarvoor ze geprogrammeerd zijn. Dat ze zelfstandig rondrijden, geeft aan dat de ontwikkeling van AGV’s een grote vlucht heeft genomen: ze zijn niet meer geleid maar rijden écht honderd procent zelfstandig, zonder bestuurder of rail. Wanneer de systemen goed geïnstalleerd zijn kan een hele hal of magazijn zelfs honderd procent automatisch werken. Dat bespaart veel tijd, en op den duur bespaart deze investering zelfs op de kosten.

De palletmover als ideale oplossing

Een goed voorbeeld van een AGV voertuig dat veel problemen kan besparen is de palletmover. Met een ouderwetse palletwagen (ook wel bekend als pompwagen) moet de gebruiker zelf de pallets omhoog krikken, en deze zelf met eigen spierkracht in beweging zien te krijgen. Een heftruck kost veel energie, is log en groot en vraagt een ervaren bestuurder. Een stapelaar lost deze problemen al enigszins op, maar kent het risico dat de gebruiker iets anders omstoot of schade aanricht.  Met een zelfsturende AGV Palletmover is dat risico vrijwel uitgesloten, en kan de tijd van de werknemer aan andere zaken besteed worden. Een win-win situatie voor de ondernemer en zijn personeel.