Wat zijn je werkzaamheden als secretaresse?

Bij het woord secretaresse denken veel mensen vaak aan de assistent van de baas die al zijn kleine klusjes voor hem opknapt. Maar is dit wel zo? Welke werkzaamheden heb je als je secretaresse bent en is dit meer dan een persoonlijke hulp van de baas? Volgens Fabius is het takenpakket van een secretaresse erg uitgebreid. Geen dag is hetzelfde en niet iedereen kan zomaar secretaresse worden zonder kennis of ervaring. Daarom biedt Fabius opleidingen aan om de fijne kneepjes van het secretaressen vak aan te leren, zodat je zo aan de slag kunt gaan in dit brede werkveld.

De belangrijkste werkzaamheden van een secretaresse

De werkzaamheden secretaresse is uitgebreider dan je in het begin zou denken. De secretaresse is niet een wandelende agenda van de baas, maar een op zichzelf staande functie. Het bijhouden van de agenda van de directie is wel een van de belangrijkste taken, maar verder zijn er nog zes andere hoofdwerkzaamheden die je in wat voor bedrijf dan ook uitvoert.

Naast de agenda is de secretaresse verantwoordelijk voor inkomende en uitgaande communicatie. Je bent het eerste aanspreekpunt en kunt klanten, collega’s en leveranciers verwijzen naar de juiste personen. Verder ben je de drijvende kracht achter belangrijke vergaderingen, die je inplant, voorbereidt en notuleert. Dit geldt ook voor bijeenkomsten, zoals presentaties en workshops. Verder ontvang je de gasten in het bedrijf, archiveer je belangrijke documenten en doe je administratieve werkzaamheden als het opstellen van e-mails en het vastleggen van belangrijke informatie. In kleinere organisaties kunnen hier ook kleinere diverse taken bijgevoegd worden, zoals facilitaire ondersteuning en personeelszaken. Dit is per onderneming anders.

Secretaresse worden?

Wil je secretaresse worden en bekwaam worden in de bovengenoemde werkzaamheden? Dan kun je hiervoor een opleiding volgen. Deze volg je in een van de ruim 50 leslocaties van Fabius verspreid over heel het land. Met de kennis uit de opleiding ben je overal en op welke arbeidshoogte dan ook inzetbaar als secretaresse en kun je steeds hogerop komen.

Meer verhalen