Bakkt kopen

bakkt kopen

Bakkt is een crypto die meer weg heeft van een klassieke gecentraliseerde munt. Zo is het bedrijf achter de Bakkt crypto, Bakkt Incorporated, gewoon genoteerd aan de beurs en worden alle Bakkt transacties centraal beheerd. Hiermee hoopt het bedrijf buiten het vaarwater van de steeds actievere financiële autoriteiten te blijven. Bakkt heeft dan ook een officiële crypto vergunning van de deelstaat New York. Want het is erg makkelijk om met crypto de belastingen te ontwijken. Zeker met echt anonieme crypto als Monero.

Bakkt, het legaliseren van de cryptomarkt

Bakkt wil dus juist de andere kant op gaan en wel een legale, netjes gereguleerde crypto worden. Wat daar het voordeel van is, boven bijvoorbeeld de dollar of de euro? Voornamelijk is dat de bescherming tegen inflatie. Bij fiat munten als de dollar of de euro bepaalt de centrale bank hoeveel van deze munt er in omloop komt. Vaak zijn dat beslissingen die je niet kan voorzien, en de centrale bank heeft vaak een heel andere agenda dan het doel om de valuta stabiel tehouden. Zo heeft de ECB de rente erg laag gehouden om voor Zuid-Europese landen de staatsschuld betaalbaar te houden. Dat risico loop je met een deflationaire cryptovaluta als Bitcoin niet. Maar uiteraard bestaat er ook “horizontale inflatie”. Hoe meer nieuwe cryptovaluta er komen, hoe minder kapitaal er per cryptovaluta beschikbaar is.

bakkt kopen

De fundamentals. Is aandelen Bakkt kopen verstandig?

Toen de aandelen Bakkt op de markt kwamen, vervijfvoudigde hun waarde. Je kan dus wel zeggen dat de beleggers die er op tijd bij waren, daar flink aan hebben verdiend. Of Bakkt nu de investering waard is, is afwachten. Sterk punt van Bakkt is dat ze legaal gezien alles op orde hebben en vergunningen hebben. Dus op Wall Street goed geïntegreerd zijn. Zwak punt is dat alle financiële diensten vrij gemakkelijk gekopieerd kunnen worden en Wall Street zijn langste tijd gehad heeft.  We raden je aan om alle nieuws over Bakkt te lezen voordat je besluit om in deze crypto te beleggen. 

Bakkt kopen

Geloof je in het Bakkt concept van (volgens de Amerikaanse wetgeving) legale crypto? Dan is het zeker te overwegen om de aandelen van dit bedrijf te kopen. In het artikel Bakkt kopen lees je hoe je dat precies moet doen. Wil je meer leren over crypto en financiële zaken in het algemeen? Lees dan verder op Bankr. Dé financiële resource.