Beleg in vastgoed: Dit kun je verwachten

Heb jij wel eens gekeken naar de mogelijkheden tot een beleg in vastgoed? Het beleggen in deze onroerende goederen zijn namelijk populair vanwege de vele voordelen die je eraan kunt behalen. Je hebt er vrijwel altijd toegang toe, waardoor het alleen maar een goede investering van jouw spaargeld kan zijn. Echter is het niet voor iedereen even makkelijk om ermee aan de slag te gaan. Synvest is een professional die jou bij kan staan bij het doen van jouw belegging en alles wat erbij komt kijken. Maar wat kun je er dan allemaal van verwachten? 

Met beleg in vastgoed gaan sparen 

Beleg in vastgoed is een manier om jouw spaargeld op een andere manier te investeren dan op een spaarrekening te zetten. Met de steeds verder dalende, en in sommige gevallen zelfs negatieve, rentes op een spaarrekening zijn er namelijk steeds meer mensen die het spaargeld op een andere manier opzij willen zetten. Door te beleggen in onroerende goederen wordt er een rendement behaald, wat jij als de spaarrente kunt zien. Dit rendement kan onder andere behaald worden door de huurinkomsten nadat het pand volledig opgeknapt is. Je kunt er dus aan gaan verdienen. 

Investeren om winst te behalen 

Met beleg in vastgoed investeer je dus in een woning. Je koopt een stuk grond met de bebouwing erop en knapt deze volledig op. Alleen zit hier wel een verschil met een investering. Bij het investeren in een woning doe je alles zelf, bij beleggingen kun je ook met een aantal anderen geld in het pand stoppen, waardoor je ook de winst gaat delen. Hierbij kan een vermogensbeheerder ingeschakeld worden die alles op de achtergrond regelt. Je hebt hiermee dus minder moeite en tijd nodig om het rendement te gaan behalen met de huurinkomsten. 

Je beleg in vastgoed met winst verkopen 

Bij beleg in vastgoed kan de woningmarkt goed in de gaten worden gehouden. Je hebt namelijk niet alleen de maandelijkse inkomsten op basis van de huur. Maar zodra je de woning terugverdiend hebt, kun je ook gaan bepalen of je de woning gaat verkopen. Met de wisselende huizenmarkt kunnen de prijzen aanzienlijk stijgen, waardoor je er een grote meerwaarde aan overhoudt. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je het huis voor twee ton gekocht hebt, er een ton aan onderhoud en reparaties hebt uitgevoerd en de woning uiteindelijk voor vijf ton weer doorverkoopt. De winst is dan voor jou. 

Aan de hand van financiële gegevens 

Uiteindelijk kun je met een beleg in vastgoed veel bereiken. Zolang je weet wat je moet doen, kun je het eenvoudig zelf uit gaan voeren. Alleen in sommige gevallen is het toch aan te raden om de hulp van een professional in te schakelen. Deze heeft meer verstand van de markt en kan jou helpen om jouw financiële situatie goed in kaart te brengen. Zo weet jij of het haalbaar is om te investeren of dat je toch naar een andere manier van beleggen moet gaan kijken om minder risico’s te lopen.