BI software steeds interessanter voor bedrijven

BI, een afkorting voor Business Intelligence, is een van de trends uit de afgelopen jaren. Met BI software gebruikt u de data van uw bedrijf op een nuttige manier, om uw bedrijfsresultaten te verbeteren. Data alleen zegt immers nog weinig! Met BI software is het mogelijk om van ruwe data informatie te maken. Deze informatie is niet alleen geschikt voor de managers van een organisatie, maar bijvoorbeeld ook voor teamleiders. Denk aan de data die voortkomt uit het klantcontactcenter van uw bedrijf. Door te achterhalen welke vragen het vaakst gesteld worden, kunt u uw bezoekers juist over deze kritieke punten beter voorlichten. Op deze manier zal het aantal contactmomenten binnen het klantcontactcenter afnemen. Zo kunt u anderen sneller van dienst zijn, of kunt u klanten bedienen met een kleiner aantal klantenservicemedewerkers.

Verschillende vormen van BI software

Een van de voordelen van BI software is dat het in tal van verschillende vormen voorkomt. U vindt zodoende altijd een BI-pakket, die aansluit bij hetgeen u nodig heeft voor uw bedrijf. Mogelijk wilt u de gegevens uit uw database omzetten naar slimme KPI’s, die u inzicht geven in uw resultaten. Met een KPI bepaalt u of de omzet in een bepaalde periode gestegen of gedaald is, wat daar de oorzaak van is en hoe u dit op kunt pakken om een verdere daling tegen te gaan.

In veel gevallen is het mogelijk om de gegevens vanuit de BI software te exporteren naar bijvoorbeeld Excel. Ook kunt u van de informatie die de BI software u geeft een PDF-document maken. Zo kunt u de informatie eenvoudig met anderen delen, zonder hen toegang te geven tot het softwarepakket.