Doorlopend krediet aanvragen? Lees dit eerst!

Een doorlopend krediet aanvragen? Dan is het zeker goed dat je bij dit artikel bent uitgekomen. We zullen hier namelijk stilstaan wat een doorlopend krediet precies is, hoe het in zijn werk gaat en wat de voor en nadelen zijn. Na het lezen van dit artikel weet je alle ins en outs omtrent het onderwerp doorlopend krediet aanvragen zodat je altijd de juiste keuze zult maken. Het is natuurlijk zonde als je een verkeerde beslissing neemt op basis van onjuiste en onvolledige informatie. Heb jij toch nog vragen voordat je een doorlopend krediet aanvragen? Dan is het altijd aan te raden om contact op te nemen met een financieel adviseur. Hierdoor weet je zeker dat je de juiste keuze zult maken zonder financieel nadelige gevolgen.

Doorlopend krediet aanvragen? Wat is een doorlopend krediet?

Voordat je besluit doorlopend krediet aanvragen is het natuurlijk wel goed dat je op de hoogte bent wat een doorlopend krediet nu precies is. Een doorlopend krediet is een lening die je aangaat waarbij je een kredietlimiet krijgt. Op basis van dit limiet kun je via internetbankieren of zelfs telefonisch geld opnemen die je op dit moment niet hebt. Je kunt dit het beste vergelijken met een lening. Over het opgenomen deel dient dus rente betaald te worden. De rente is variabel en kan gedurende de looptijd stijgen of dalen.

Naast de rente is het ook noodzakelijk dat er een maandelijkse aflossing plaatsvindt over het opgenomen gedeelte. Over het algemeen wordt er een vast percentage afgesproken die varieert tussen de 1 en 2 procent. Zodra het bedrag is afgelost wordt het krediet weer aangevuld en kun je het vervolgens weer opnemen. Het is hierbij tevens ook goed om te melden dat er geen einddatum verbonden zit aan het krediet. Dit onderscheid een doorlopend krediet ten opzichte van een onderhandse lening.

Welke voordelen heeft een doorlopend krediet?

Natuurlijk is het ook fijn dat je op de hoogte bent van de voordelen voordat je besluit doorlopend krediet aanvragen. Om deze reden is het goed om een korte alinea hieraan te gebruiken. Als eerst is het goed om te benoemen dat je niet in een keer het gehele bedrag hoeft op te nemen. Heb jij bijvoorbeeld net niet genoeg geld om een tafel te kopen? Dan kun je het missende gedeelde opnemen. Je betaalt hierbij dus alleen rente over het bedrag dat je van het kredietlimiet opneemt. Let op, dit kan tevens een valkuil zijn omdat het opnemen van geld zeer eenvoudig is. Om deze reden is het aan te raden om het kredietplafond niet te hoog in te stellen.Daarnaast is er nog een groot voordeel van een doorlopend krediet. Je kunt namelijk gedurende het krediet een gedeelte of de gehele lening aflossen zonder dat je extra aflossing kosten betaalt. Heb jij een gedeelte afbetaald? Dan kun je het vanaf dat moment weer opnemen. Let op, ook voor dit puntje is het goed om te benoemen dat je grip op je financiën moet houden. Als je dit namelijk niet doet raak je het overzicht kwijt waardoor je continue rente blijft betalen. Past deze lening toch niet helemaal bij jouw situatie? Kijk dan eens naar een persoonlijke lening.