Sneltest voor corona doen

Je kunt een covid 19 sneltest doen door een zelftest te kopen bij een webwinkel of in een van de winkels die deze verkopen. Ook kun je vaak ffp2 medische mondmaskers kopen bij deze winkels. Dit geeft jou nog meer bescherming tegen het akelige virus. Het dragen van nitril handschoenen kan ook bijdragen aan een betere bescherming. Op de meeste openbare plekken en bij bedrijven vind je een desinfectiezuil. Hier kun je voor binnenkomst je handen reinigen. Zo voorkom je dat je het virus onbewust mee naar binnen neemt. De uitslag van een zelftest heb je in de meeste gevallen binnen een uur. Lees wel voor gebruik de gebruikershandleiding. Je moet de stappen namelijk nauwgezet volgen.

Het verloop bij een positieve test

Wanneer je een positieve besmetting hebt dien je contact op te nemen met de huisarts. Meestal geeft hij het advies om nog een test te laten uitvoeren door de GGD. Wanneer deze ook positief blijkt zullen er vervolgstappen volgen. Mensen met milde klachten kunnen vaak met thuis isolatie overheen komen. Degene die ziek zijn worden vaak eerst uitgenodigd op het spreekuur van de huisarts. Deze heeft dan een ruimte en beschermingskleding aan. Dit wordt ook wel een isolatie spreekuur genoemd. In het ergste geval zul je naar het ziekenhuis moeten. Hier hebben ze een aparte afdeling voor zwaar zieke corona patiënten. Ook zijn er enkele zorghotels waar je terecht kunt. Dit kan alleen op advies van de arts.

Leefregels tijdens een positieve test

Als er wordt geconstateerd dat je corona hebt dan moet je in de meeste gevallen thuis blijven. Tijdens het thuis verblijf is het verstandig om maar een ruimte in gebruik te nemen. Laat bezoek weten dat ze niet welkom zijn. Je kunt namelijk alleen de arts ontvangen want deze heeft beschermende kleding. Ook dient je huis schoongemaakt te worden met chloor zodat je geen herbesmetting krijgt. Je kunt ook je gezondheid het beste monitoren. Bij een kleine verandering is het altijd verstandig om contact op te nemen met de behandelende arts. Wanneer je achteruit gaat kan het nodig zijn dat de arts aan huis komt of dat je naar het ziekenhuis moet. Dit om erger te kunnen voorkomen. Was je handen regelmatig met water en zeep. Zo voorkom je dat ergens anders het virus terecht kan komen.

Wat zijn de symptomen?

Corona kan ooit moeilijk te herkennen zijn. Echter heeft over het algemeen bijna iedereen griep en verkoudheidsklachten. Maar ook kun je heel erg vermoeid zijn of je geur en smaak verliezen. Dit zijn klachten die wat minder opvallen. Het is echter wel belangrijk dat je hier actie op onderneemt. Je kunt bij de winkels en online vaak een zelftest kopen. Maar ook kun je ervoor kiezen om naar de teststraat te gaan. Haast is geboden aangezien niemand doelbewust anderen wil besmetten. Zorg dat je dan in een afgesloten ruimte zit waar geen andere mensen komen. Zo voorkom je dat zij besmet worden door het aanraken van spullen in die ruimte.