Het gebruik van WLAN-oplossingen van Aruba Networks

Aruba Networks

Wanneer men het over WLAN-oplossingen heeft, zal de naam Aruba Networks al snel vallen. Dit bedrijf is een van de grootste fabrikanten binnen de productie van verschillende WLAN-oplossingen voor organisaties. Onder WLAN verstaan we “Wireless LAN”, waarmee het mogelijk is om lokale, draadloze netwerken op te zetten. Op deze manier zijn medewerkers van uw bedrijf niet langer gebonden aan een ethernetkabel om toegang te krijgen tot het netwerk.

Bedrijf

Er kunnen verschillende redenen zijn om voor de oplossingen van Aruba Networks te kiezen. Zo worden deze oplossingen als zeer betrouwbaar ervaren, waardoor de kans op het uitvallen van componenten uit uw netwerk klein is. Daarbij zijn de oplossingen van Aruba Networks breed inzetbaar. Gebruik ze bijvoorbeeld voor de voice- en audioapplicaties van Microsoft.

Aruba Networks en haar unieke cloudoplossingen

Als onderdeel van de WLAN-oplossingen die door Aruba Networks worden aangeboden, biedt het bedrijf verschillende cloudoplossingen aan. Dit biedt organisaties de mogelijkheid om hun netwerk vanuit de cloud te beheren. Als aanvulling op deze cloudoplossingen wordt Aruba AirWave aangeboden. Hiermee is het mogelijk om voor het beheer van het netwerk te zorgen. Met deze cloudoplossingen is een fysieke netwerkoplossing minder snel noodzakelijk. Wel zo makkelijk! Er zijn verschillende organisaties, die u kunnen helpen bij het opzetten van een cloudoplossing voor uw bedrijf.

Cloud

Werking van Instant Access Points

Een derde mogelijkheid die Aruba Networks biedt, zijn Internet Access Points. Met deze systemen is het mogelijk om een WiFi-netwerk op te bouwen, zonder hier een controller voor aan te hoeven schaffen. Standaard worden de Internet Access Points namelijk van een eigen, interne controller voorzien. Het beheer van het netwerk wordt zo voordeliger en makkelijker! Ook bij de installatie van deze Instant Access Points van Aruba Networks kan het verstandig zijn om hulp van een professionele organisatie te zoeken.